Sóc artterapeuta titulada per la UB. Llicenciada en Història de l’Art i en Belles Arts i amb estudis en psicologia i grupoanálisis. L’artteràpia és una nova disciplina assistencial que permet desbloquejar emocions que són difícils expressar amb paraules, a través de materials artístics. L’artteràpia, per tant, m’ha permès ajuntar l’art i la psicologia, per la qual cosa, el meu treball es basa en l’acompanyament terapèutic del procés creatiu a través de la paraula i de la imatge. Així doncs, les persones, tant a nivell individual o grupal, poden trobar un camí per solucionar o tractar els conflictes emocionals.

Els inicis en el meu recorregut professional es van desenvolupar en Centres d’Assistència i Seguiment (CAS) atenent persones amb addiccions (2010-2013), al Centre AFAMES, salut mental amb adults (2011) i en una Aula d’Acollida amb adolescents immigrants (2010). També, van ser molt importants per a mi, les pràctiques durant dos anys en Centres d’Educació Especial (2006-2008), amb nens autistes i paràlisi cerebral. El major aprenentatge que vaig obtenir amb aquests nens va ser experimentar que, encara que la persona estigui molt danyada, sempre es poden trobar mitjans perquè puguin expressar i millorar amb un bon tractament. Aquesta és una altra de les claus de la meva feina.

Dono molta importància a la Formació Continuada i m’interessen altres orientacions de la psicologia com la teràpia sistèmica familiar, l’estimulació cognitiva amb gent gran a través de l’artteràpia i la teràpia grupal.

Durant els últims deu anys, he col·laborat amb diverses formacions del màster d’artteràpia; a la Universitat de Granada (2010), en Metàfora (UPF a Barcelona 2011) i a la Universitat de València (2018).

He realitzat ponències en el II Congrés d’Artteràpia de la FEAPA a Madrid, al Congrés d’Artteràpia i Teràpies Creatives a Saragossa (2011) i al Congrés de Patologia Dual a Barcelona (2011).

Actualment, atenc a persones adultes i nens a través d’artteràpia.

Imparteixo tallers de formació a equips professionals relacionats amb salut mental i porto un grup de gent gran internats, amb trastorns cognitius lleus.

Formo part d’associacions d’artteràpia i psicoanàlisi:

Ate: http://www.arteterapia.org.es

Grupo Investigación en Arteterapia: http://www.jornadasate.es

GAP: Asociació Assemblea Psicoanalítica (sin web)

DINSART: http://dinsart.es

Revista INSPIRA: https://ateinspira.wordpress.com

 

 

 

Revista INSPIRA: https://ateinspira.wordpress.com

 

 

This post is also available in: Castellà